olaplex ja leikkuu

Asiakas tuli paikalle ilman toiveita, mutta halusi hiuksista terveämmän näköiset, hän oli tottunut pitämään hiuksia kiinni. Huomasin hiusten alla olevan luonnonkiharaa joten päätin käyttää tätä hyödyksi leikkauksessa.

Kastelin ensiksi hiukset ja lisäsin olaplexin 1 aineen. Annoin vaikuttaa 10 minuttia ja lisäsin 2 aineen olaplexistä. Kampasin läpi ja annoin vaikuttaa 15 minuuttia. Huuhtelin aineen ja pesin sebastianin twisted shampoota sekä hoitoainetta joka on tarkoitettu kiharille hiuksille.
Miten olaplex toimii?
Olaplex hoitaa ja korjaa hiuksen kuitukerroksen rakennetta ainutlaatuisen tekniikan avulla. Olaplex perustuu keksintöön, joka estää hiuksen rikkisiltoja katkeamasta käsittelyn yhteydessä ja samalla korjaa jo katkenneita rikkisiltoja. Olaplex estää vahingoittumista, korjaa jo syntyneitä vaurioita ja vahvistaa hiuksia.





Hiukset olivat tämän jälkeen hyvin helppo kammata läpi, kiitos olaplexin. Käytin vettä ja Sassoonin Halo Hydrate - jätettävää hoitoainetta helppotaakseni leikkuuta.

Aloitin leikkauksen tekemällä aluksi linen ja tein sen mukaisesti koko takaosan. Kahdessa osiossa käytin kamman pientä puolta mutta koska hius oli kihara, otin käyttöön isomman puolen helpottaakseni leikkuuta.

Siirryin sivuosioon ja Riika ohjeisti kuinka tärkeää osio on kammattava oikeaan suuntaan eli itseään kohti. Vasen käteni helposti kääntyi oikealle puolelle. Kääntin asiakkaan päätä poispäin minusta ja ylös tultaessa käänsin kasvot takaisin itseäni kohti.

Asiakas toivoi, että jakaus olisi helposti vaihdettavissa. Hän myös toivoi, että etuosio olisi hieman lyhyempi.

Etuosiossa tein keskijakauksen. Otin osion edestä hieman eteenpän kääntäen sormien asentoa niin että alapuoli tulisi pidemmäksi kuin yläpuoli. Tässäkin haasteena oli vetosuunta ja että molemmat puolet tulisi samanlaisiksi.

Tämän jälkeen hiukset kerrostettiin ottaen takaata appelsiini lohkoja vetosuuntana ylöspäin. Hiuksista ei leikattu kuin näkyvä kulma pois.

Etuosio otettiin myös appelsiini lohkoissa. Täytyi olla tarkka että ottaa tarkasti osiot, ettei mihinkään jäisi selkeää kulmaa.

Viimeistelin hiukset Sassoonin curl foamilla puristellen sen joka puolelle.
Kuivatakseni hiukset ja saadakseni niistä tuuhaet, otin käyttöön diffuser- kuivaajan. Kiharat pysyy tällöin kauniina, eikä niistä tule takkuisen näköiset.

Hiuksista tuli todella tuuheat ja asiakas yllättyi sillä ei ole tiennyt kuinka kiharat hänen hiuksensa todella  ovat!








- Iida-Maria 

Kommentit

Suositut tekstit