Porrastusleikkaus paksulle hiukselle

Eilen tein työharjoittelussa porrastusleikkauksen. 

Hiukset olivat alkuperäisesti hyvin paksut ja tasapitkät hiukset. Hän oli viimeksi käynyt hiustenleikkauksessa 15 kuukautta sitten. Hän kertoi, että edellisellä kerralla hänelle oltiin tehty hartioille asti polkka tätä hän myös toivoi nykyiseen leikkaukseen. Ninni ohjeisti työssäni ja suunnitteli porrastusleikkausta ja pituus jätettäisiin leuan alle. Jakaus oli sivulla mutta halusi että jakausta olisi mahdollista vaihtaa puolelta toiselle.


1. Pesin ensiksi hiukset sebastianin hydro shampoolla ja hoitoaineella, sillä hius tarvitsi kosteutusta. 

2. Jaoin päälliosan hiuksista hevosenkengälle. Sen jälkeen jaoin sivut erikseen sekä takaosan kahteen eri osioon. Suihkutin sebastianin potion- jätettävää hoitoainetta jotta hiukset olisivat liukkaammat ja tällöin olisi helpompi leikata hiusta.

3. Aloitin leikkaamaan alimmasta takaosasta tasausleikkauksella. Muoto piti leikata vain hieman alaspäin pitenevästi.

4. Tämän jälkeen kävimme nuppiluun alaosan oman osion päältä, porrastaen. Ninni ohjeisti pitämään kättä oikeassa asennossa.

5. Kun päästiin nuppiluun yläpuolelle, yhdistettiin ne porrastaen alaosaan. Vetosuuntana oli nyt 90 asteen kulma.

6. Sivuosiot yhdistettiin parilla eri osiolla takaosan kanssa tasausleikkauksella. Katsoin pituuden tarkastelemalla peilistä. Korvien kohalla painoin hieman kammalla korvan yläosaa ettei pituutta lähtisi liikaa.

7. Avasin hevosenkengän ja kastelin sen uudestaan. Kampasin hiukset hänen jakauksen mukaisesti (sivulle). Kampasin pienen osion taaksepäin ja porrastin hiukset. Tällöin hiuksista tulee pitenevät eteenpäin. Katsoin mittapituuden edellisestä osiosta. Käänsin vielä jakausta puolelta toiselle, tarkistaen että pituus on sama molemmilta puolilta.

8. Laitoin hiuksiin sebastianin trilliant- lämpösuojaa. Käytin fööniä suoraan ylhäältä alaspäin ettei muotolähtisi hiusten kuivuessa. Kun hiukset olivat kuivat, suoristin hiukset wellan suoristusraudalla.

9. Siistin alaosan saksilla, käänsin asiakkaan päätä tarvittaessa eteenpäin tai sivuille. Ninni huomautti ettei näin paksuun hiukseen kannattaisi käyttää trimmeriä etteivät jäljet näkyisi hiuksissa.

10. Hiukset näyttivät tässä vaiheessa hyvin paksuilta ja porrastuksen leikkaus jäljet näkyivät joten kävin hiukset kauttaaltaan pointtaamalla, selkeissä osioissa tietenkin. Sai pointata paljon takaosasta, mutta sivuosiot vain kertaalleen sillä ne olivat ohuemmat.

11. Tarkistin lopuksi peilin kautta miltä hiukset näyttävät.

Tässä hieman  lopputulosta!








- Iida-Maria

Kommentit

Suositut tekstit